Hozzávalók
- 63 g előre felkockázott szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes burgonya
- 3 db M-es tojás
- vegeta
- bors
- olaj
Elkészítés
- Válasszunk egy kicsi teflonos serpenyőt.
- Kevés olajon a szalonnát el kezdem pirítani.
- A hagymát kockára vágom és a megpirult szalonnához teszem. Ha a hagyma is szépen megpirult kiszedem egy tányérra.
- A burgonyát meghámozom és nagyon apró kockára felvágom. Én úgy szoktam, hogy először felkarikázom utána pedig kockára vágom a szeleteket. Bele teszem ugyanabba a serpenyőbe, és kis lángon megpirítom.
- Ha a burgonya kockák is készen vannak akkor vissza öntöm a szalonnás hagymát a serpenyőbe és még egy picit össze forgatom.
- Ha szépen össze pirultak a hozzávalók akkor hozzáöntöm a három felvert tojást. A tojásokba tettem előtte vegetát és borsot. Kis lángon fedő alatt megsütöm.
- Amikor a tojás kezd összeállni egy kis részen fakanál segítségével megemelem és ami a tetején nem szilárdult meg, azt az aljára fordítom.
- Emeljük fel az alját picit és ha szépen pirult, akkor egy lapos tányér segítségéével fordítsuk át a másik oldalára. (A serpenyőre rá teszem a tényért és rá fordítom, majd vissza csúsztatom és a másik oldalát is szépre sütöm.
- Fokhagymás, margarinos pirítóssal a legfinomabb!