Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Csilis bab

2021. május 27. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók:
  • 2 db vöröshagyma
  • 500 g darált hús
  • 2 db vörös bab konzerv
  • 1 db kukorica konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 700 ml víz
  • Olívaolaj
  • Só, Bors
  • 1 csipet vegeta, őrölt kömény
  • 2 csipet Majoranna, Bazsalikom, Oregánó
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 1 tasak csilis bab alap
  • 320 g paradicsom paszta
 
Elkészítés
  1. A hagymát feldaraboljuk és olajon kicsit le pirítjuk, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma is. Amikor illatozni kezd, rá dobom a húst és le pirítom.
  2.  Amikor a hús szépen le pirult, hozzáadom a fűszereket. A zöld fűszerekből 2 nagy csipetet. A köményből és a vegetából 1 csipetet . A pirospaprikából 1 kiskanálnyit. Picit megsózom és borsozom.
  3. Ha minden fűszert hozzá adtam és picit össze forgattam, akkor fel öntöm vízzel és fedő alatt 40 percig főzöm. Az idő felénél vegyük le róla a fedőt.
  4. A konzervek levét leszűrjük arra nem lesz szükségünk.
  5. Ha letelt az idő akkor bele tesszük a babot és a kukoricát, picit hagyjuk rotyogni, kb. 10 percet és hozzá tesszük a csilis bab alapot és hagyjuk, hogy kicsit sűrűbb legyen a szaft.
  6. Ha egy kicsit sűrű lett a szaft, hozzá adom a paradicsom pasztát. Én nem szeretem az erős ételeket, de aki szereti az adagolja apránként a paradicsomot és kóstolja.
  7. Ha bele került a paradicsom, akkor érdemes kóstolni, hogy kell-e bele só, bors.
  8. Hagyjuk még 30 percig rotyogni, de közben keverjük meg néha, nehogy odakapjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr1716538582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása