Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 500 g darált hús
- 2 db vörös bab konzerv
- 1 db kukorica konzerv
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 ml víz
- Olívaolaj
- Só, Bors
- 1 csipet vegeta, őrölt kömény
- 2 csipet Majoranna, Bazsalikom, Oregánó
- 2 kiskanál pirospaprika
- 1 tasak csilis bab alap
- 320 g paradicsom paszta
Elkészítés
- A hagymát feldaraboljuk és olajon kicsit le pirítjuk, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma is. Amikor illatozni kezd, rá dobom a húst és le pirítom.
- Amikor a hús szépen le pirult, hozzáadom a fűszereket. A zöld fűszerekből 2 nagy csipetet. A köményből és a vegetából 1 csipetet . A pirospaprikából 1 kiskanálnyit. Picit megsózom és borsozom.
- Ha minden fűszert hozzá adtam és picit össze forgattam, akkor fel öntöm vízzel és fedő alatt 40 percig főzöm. Az idő felénél vegyük le róla a fedőt.
- A konzervek levét leszűrjük arra nem lesz szükségünk.
- Ha letelt az idő akkor bele tesszük a babot és a kukoricát, picit hagyjuk rotyogni, kb. 10 percet és hozzá tesszük a csilis bab alapot és hagyjuk, hogy kicsit sűrűbb legyen a szaft.
- Ha egy kicsit sűrű lett a szaft, hozzá adom a paradicsom pasztát. Én nem szeretem az erős ételeket, de aki szereti az adagolja apránként a paradicsomot és kóstolja.
- Ha bele került a paradicsom, akkor érdemes kóstolni, hogy kell-e bele só, bors.
- Hagyjuk még 30 percig rotyogni, de közben keverjük meg néha, nehogy odakapjon.