Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Cigánypecsenye

2021. július 08. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 1 kg sertés karaj (10 szelet)
  • Fagyasztott hasábburgonya
  • Szalonna

 

Páchoz:

  • 11 evőkanál olaj
  • 8 fokhagyma gerezd
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál mustár
  • Só, Bors

 

Elkészítés

  1. A hús szeleteket picit kiklopfoljuk.
  2. A pácot jó alaposan összekeverjük, majd bekenjük a húst vele.
  3. A pácolt szeleteket sütőzacskóba tesszük és amennyire csak lehet préseljük ki belőle a levegőt. A legjobb, ha egy teljes napra a hűtőbe tesszük, de lehet csak egy éjszakára is.
  4. A sütőzacskót tűvel különböző helyeken szúrjuk ki, hogy tudjon belőle távozni a gőz. 160 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
  5. Ha a hús puha akkor szedjük ki a zacskóból és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé és kicsit pirítsuk meg, hogy legyen színe.
  6. Süssünk ki mellé szalonnát amilyet csak szeretnénk és burgonyát. Én a burgonyát szeretem vegetával és pirospaprikával fűszerezni, de ez mindenkinek az ízlésére van bízva.
  7. A cigánypecsenyéhez nagyon jól megy az uborka saláta is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr1616570840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása