Hozzávalók
- 1 kg sertés karaj (10 szelet)
- Fagyasztott hasábburgonya
- Szalonna
Páchoz:
- 11 evőkanál olaj
- 8 fokhagyma gerezd
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál majoranna
- 2 evőkanál mustár
- Só, Bors
Elkészítés
- A hús szeleteket picit kiklopfoljuk.
- A pácot jó alaposan összekeverjük, majd bekenjük a húst vele.
- A pácolt szeleteket sütőzacskóba tesszük és amennyire csak lehet préseljük ki belőle a levegőt. A legjobb, ha egy teljes napra a hűtőbe tesszük, de lehet csak egy éjszakára is.
- A sütőzacskót tűvel különböző helyeken szúrjuk ki, hogy tudjon belőle távozni a gőz. 160 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
- Ha a hús puha akkor szedjük ki a zacskóból és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé és kicsit pirítsuk meg, hogy legyen színe.
- Süssünk ki mellé szalonnát amilyet csak szeretnénk és burgonyát. Én a burgonyát szeretem vegetával és pirospaprikával fűszerezni, de ez mindenkinek az ízlésére van bízva.
- A cigánypecsenyéhez nagyon jól megy az uborka saláta is.