Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Csokis piskóta kókusszal

2021. július 15. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 350 g liszt
  • 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 160 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 100 ml olaj
  • 300 – 400 ml víz
  • 4 evőkanál kókusz reszelék

 

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a 300 ml vizet.
  2. Keverjük össze alaposan, muffin állagú tésztát kell kapnunk. Ha nagyon sűrű a tészta akkor a maradék 100 ml vízzel tudjuk apránként hígítani. Liszt függő, mennyi víz kell bele.
  3. Egy formát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd az alaposan összekevert masszát öntsük bele és próbáljuk egyenletesen eloszlatni. Tetejére szórjunk kevés kókuszreszeléket.
  4. A sütőt melegítsük elő 160 fokra és 25-30 perc alatt készre sütjük.
  5. Ellenőrizzük fogpiszkálóval ha nem hoz ki semmit akkor kész a piskóta. Ha megsült, egyből ki tudjuk venni, nem fog össze esni, mint a tojással készülő.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr1716570912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása