Hozzávalók
Tésztához:
- 600 g liszt
- 6 db M-es tojás
- 2 nagy csipet só
- 4-5 evőkanál víz
Töltelék/mártás:
- 3 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 csapott evőkanál őrölt kömény
- 1 csapott kiskanál vegeta
- 400 ml víz
- 3 db egész csirkecomb
- 7 teáskanál keményítő
- Olívaolaj
- Só, Bors
Elkészítés
- A húst lebőrözöm és lecsontozom.
- A vöröshagymát felaprítom, de nem kell nagyon apróra mert össze lesz turmixolva.
- A hagymát kicsit le pirítottam, majd hozzáadom a durvára vágott fokhagymát és kicsit összepirítom.
- Ha a fokhagyma illatozik félre húzom a serpenyőt bele teszem a fűszereket és picit összeforgatom, majd rá öntöm a 400 ml vizet és kis lángon el forralom róla, hogy a hagyma megfőjön. Érdemes néha megkeverni, hogy ne kapjon oda.
- Ha kevés lé van rajta akkor hozzáadom a kockára vágott húst, fehéredésig pirítom, majd felöntöm kb. 500 ml vízzel. Fedő alatt kis lángon készre főzöm.
- Amíg a hús fő, jó alaposan összegyúrom a tésztát. Ezt érdemes inkább kézzel csinálni. Szilikon lapon, vagy lisztezett deszkán érdemes jól átgyúrni, majd 3 részre osztani és fóliába tekerni, hogy ne száradjon meg.
- Ha megfőtt, akkor a húst kiszedjük egy aprítógépbe és pépesre dolgozzuk. A szaftot botmixer, vagy turmix segítségével le turmixolom.
- A szaftot vissza tesszük forrni, majd egy kevés vízzel összekeverem a keményítőt és hozzáöntöm, közben habverővel gyorsan keverem, hogy ne legyen csomós.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtom és egy kisebb pogácsa szaggatóval (vagy boros pohárral mint én) kiszaggatom majd félre teszem.
- A kis tészták össze fognak menni, de mielőtt bele töltjük a húst kicsit rányújtunk. Húsból nincs megadott mennyiség, hogy mennyit kell bele tenni ezt úgy is látni fogod, de semmikép ne pakold túl.
- Ha a kiszaggatott tészták kicsit megszáradtak akkor vizezzük körbe a szélüket és össze fog tapadni.
- Formáljunk belőle tortellonit ahogy azt a videóban lehet látni.
Tortellini hajtása:
file:///C:/Users/Niki/Desktop/Tejterm%C3%A9kmentes/Receptel/20210316_174913_1_1_1.mp4