Hozzávalók
- 2 üveg Bonduelle borsó
- 3 evőkanál liszt
- 6 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál keményítő
- 10 evőkanál növényi tej
Elkészítés
- Először megcsináljuk a rántást. A lisztet és az oljat addig pirítjuk míg el kezd kicsit barnulni.
- Fokhagymát közben megpucoljuk, ha a rántásnak szép színe lett, szedjük le a tűzről és nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát. Jól összekeverjük és picit még vissza tesszük a tűzre, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
- Mind a két borsót hozzáöntjük a levével együtt, majd teszünk hozzá 2 üvegnyi vizet, hogy legyen leve. Hozzá tesszük a cukrot, a borsot és a sót. Hagyjuk forrni 30 percet.
- Ha a borsószemek megfőttek és a főzelék íze is jó akkor 2 kanál keményítőt össze keverünk csapvízzel és folyamatos keverés közben hozzáöntjük a főzelékhez.
- Hagyjuk főni 30 percig, majd jöhet bele a növényi tej. Kóstoljuk és így is hagyjuk rotyogni még 10 percet.
- Ahogy hűl úgy lesz egyre sűrűbb a főzelékünk.
Ha nagyon sűrű, vagy darabos lennek másnapra akkor növényi tejet adjunk hozzá.