Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Borsófőzelék

2021. július 01. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 2 üveg Bonduelle borsó
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 10 evőkanál növényi tej

 

Elkészítés

  1. Először megcsináljuk a rántást. A lisztet és az oljat addig pirítjuk míg el kezd kicsit barnulni.
  2. Fokhagymát közben megpucoljuk, ha a rántásnak szép színe lett, szedjük le a tűzről és nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát. Jól összekeverjük és picit még vissza tesszük a tűzre, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
  3. Mind a két borsót hozzáöntjük a levével együtt, majd teszünk hozzá 2 üvegnyi vizet, hogy legyen leve. Hozzá tesszük a cukrot, a borsot és a sót. Hagyjuk forrni 30 percet.
  4. Ha a borsószemek megfőttek és a főzelék íze is jó akkor 2 kanál keményítőt össze keverünk csapvízzel és folyamatos keverés közben hozzáöntjük a főzelékhez.
  5. Hagyjuk főni 30 percig, majd jöhet bele a növényi tej. Kóstoljuk és így is hagyjuk rotyogni még 10 percet.
  6. Ahogy hűl úgy lesz egyre sűrűbb a főzelékünk.

Ha nagyon sűrű, vagy darabos lennek másnapra akkor növényi tejet adjunk hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9816570824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása