Hozzávalók
Gnocchi:
- 1 kg burgonya
- 500 g liszt
- 2 teáskanál só
Paradicsom szószhoz:
- 2 db póréhagyma
- 2 db újhagyma
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál oregánó
- 1700 ml paradicsomlé
- 1 csipet vegeta
- 1 kiskanál keményítő
- Olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Gnocchi:
- A burgonyát héjában megfőzzük és amíg meleg óvatosan meghámozzuk.
- Áttörjük és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.
- Ha kihűl, akkor bele keverjük a lisztet és a sót, majd össze gyúrjuk tésztává.
- Hagyjuk fél órát pihenni fóliában.
- Lisztezett deszkán hosszú hengereket sodrunk, majd tetszőlegesen fel daraboljuk és picit meg formáljuk. Villával lehet mintákat is nyomni bele.
- Sós, gyöngyöző (nem forrásban lévő) vízben addig főzzük míg fel nem jönnek a víz tetejére.
Paradicsomos szósz:
- Mind a két hagymát megpirítom olívaolajon.
- Hozzáadom a fűszereket és picit összeforgatom.
- Beleöntöm a paradicsom levét és picit összefőzöm.
- Egy kis kanál keményítőhöz kevés vizet adok, majd kevergetés közben lassan bele csurgatom. Vigyázzunk, mert ha nem keverjük akkor a keményítő össze áll.
- Bele keverem a gnocchit és így is hagyom picit rotyogni. Ha szeretnénk egy kicsit szaftosabban akkor öntsünk hozzá még egy kevés paradicsomlevet.