Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Paradicsomos gnocchi

2021. március 25. - Nikoletta Váradi

 

 

Hozzávalók

Gnocchi:
  • 1 kg burgonya
  • 500 g liszt 
  • 2 teáskanál só
Paradicsom szószhoz: 
  • 2 db póréhagyma 
  • 2 db újhagyma 
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 2 evőkanál petrezselyem 
  • 1 evőkanál oregánó 
  • 1700 ml paradicsomlé 
  • 1 csipet vegeta 
  • 1 kiskanál keményítő
  • Olívaolaj 
  • só, bors 

 

Elkészítés 

Gnocchi:
  1. A burgonyát héjában megfőzzük és amíg meleg óvatosan meghámozzuk. 
  2. Áttörjük és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni. 
  3. Ha kihűl, akkor bele keverjük a lisztet és a sót, majd össze gyúrjuk tésztává. 
  4. Hagyjuk fél órát pihenni fóliában.
  5. Lisztezett deszkán hosszú hengereket sodrunk, majd tetszőlegesen fel daraboljuk és picit meg formáljuk.  Villával lehet mintákat is nyomni bele.
  6. Sós, gyöngyöző (nem forrásban lévő) vízben addig főzzük míg fel nem jönnek a víz tetejére. 
Paradicsomos szósz: 
  1. Mind a két hagymát megpirítom olívaolajon.
  2. Hozzáadom a fűszereket és picit összeforgatom.
  3. Beleöntöm a paradicsom levét és picit összefőzöm. 
  4. Egy kis kanál keményítőhöz kevés vizet adok, majd kevergetés közben lassan bele csurgatom. Vigyázzunk, mert ha nem keverjük akkor a keményítő össze áll. 
  5. Bele keverem a gnocchit és így is hagyom picit rotyogni. Ha szeretnénk egy kicsit szaftosabban akkor öntsünk hozzá még egy kevés paradicsomlevet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr7116451172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása