Hozzávalók
- 3 csapott evőkanál liszt
- 5 evőkanál olaj
- 3 fokhagyma gerezd
- 2 húsleves kocka
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1,5 l víz
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál petrezselyem (vagy 1 csokor friss)
- 6-7 db tojás
- Só, Bors
Élkészítés
- A rántáshoz keverjük össze az olajt és a lisztet. Kis lángon keverés közbe addig pirítsuk, míg kis színt nem kap, majd húzzuk félre és nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük össze. Keverjük hozzá a pirospaprikát.
- Öntsük fel vízzel, tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát , a leveskockát, a petrezselymet, őrölt köményt, a sót és a borsot. Forrástól számítva 30 percig főzzük kis lángon.
- Ha letelt a 30 perc kóstoljuk és ha szükséges ízesítsük.
- A tojást egyben és felverve is bele lehet tenni. Ha felverve tesszük bele, akkor folyamatos keverés közbe, hogy a tojás ne főjön egybe. Ha egyben szeretnénk a tojásokat bele tenni a levesbe, akkor egyenként üssük bele és óvatosan keverjünk rajta.
- Bármelyiket is választjuk, ha benne vannak a tojások, akkor 15 percig főzzük még őket