Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Tojásleves

2021. június 10. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 fokhagyma gerezd
  • 2 húsleves kocka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1,5 l víz
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál petrezselyem (vagy 1 csokor friss)
  • 6-7 db tojás
  • Só, Bors

 

Élkészítés

  1. A rántáshoz keverjük össze az olajt és a lisztet. Kis lángon keverés közbe addig pirítsuk, míg kis színt nem kap, majd húzzuk félre és nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük össze. Keverjük hozzá a pirospaprikát.
  2. Öntsük fel vízzel, tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát , a leveskockát, a petrezselymet, őrölt köményt, a sót és a borsot. Forrástól számítva 30 percig főzzük kis lángon.
  3. Ha letelt a 30 perc kóstoljuk és ha szükséges ízesítsük.
  4. A tojást egyben és felverve is bele lehet tenni. Ha felverve tesszük bele, akkor folyamatos keverés közbe, hogy a tojás ne főjön egybe. Ha egyben szeretnénk a tojásokat bele tenni a levesbe, akkor egyenként üssük bele és óvatosan keverjünk rajta.
  5. Bármelyiket is választjuk, ha benne vannak a tojások, akkor 15 percig főzzük még őket

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr816570472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása