Hozzávalók
- 4db egész csirkecomb
- 400 ml fehér bor
- 90 g Dr. Oetker Crema Vega (vegán tejföl)
- 1 db húsleves kocka
- 1 púpozott evőkanál mustár
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumó
- 1 db fehér répa
- 2 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 6 db fokhagyma gerezd
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csomag tészta
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
- A húsokat kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk.
- Egy magas falú edénybe olajat öntünk, majd ha felmelegedett bele tesszük a csirkecombokat. Ha a csirkecombok kaptak egy kis kérget akkor a saját levében fedő alatt előfőzzük.
- Amikor a húsról elfőtt a lé, kiszedjük őket az edényből, amibe utána még egy kis olajat öntünk és mehet bele az összes zöldség. Teszünk rá egy teáskanál sót, majd kicsit le pirítjuk őket.
- Amikor a zöldségeket kicsit le pirítottuk hozzá öntjük a bort, majd vissza forraljuk addig, amíg a bor a felére csökken. Ha ez is meg van, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje a zöldségeket.
- Közben borsozzuk és bele tesszük a húsleves kockát, majd puhára főzzük a zöldségeket fedő alatt.
- Ha a zöldségek megfőttek, akkor leturmixoljuk. Ha esetleg a zöldség kicsit fás, akkor ajánlott egy szűrőn átpasszírozni, hogy szép sima legyen a mártásunk, ne maradjanak benne fás szálak.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor bele keverjük a húst, a vegán tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselyme, közben ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk.
- Kis lángon, fedő alatt készre főzzük.
- Keverjük meg sűrűn, mert hamar le tud égni, de amikor kevergetjük, ajánlom, hogy húzzuk le a tűzhelyről, mert nagyon "köpköd".
- A tetszőlegesen választott tésztát főzzük ki, majd tálaljuk. Díszítésként tehetünk a tetejére néhány kiskanál vegán tejfölt és szórhatunk rá petrezselymet.