Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Hamis vadas

2021. március 04. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 4db egész csirkecomb
  • 400 ml fehér bor
  • 90 g Dr. Oetker Crema Vega (vegán tejföl) 
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 púpozott evőkanál mustár
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 1 db fehér répa
  • 2 db vöröshagyma 
  • 3 db sárgarépa 
  • 6 db fokhagyma gerezd 
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csomag tészta 
  • só, bors
  • olívaolaj 

 

Elkészítés 

  1. A húsokat kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. 
  2. Egy magas falú edénybe olajat öntünk, majd ha felmelegedett bele tesszük a csirkecombokat. Ha a csirkecombok kaptak egy kis kérget akkor a saját levében fedő alatt előfőzzük. 
  3. Amikor a húsról elfőtt a lé, kiszedjük őket az edényből, amibe utána még egy kis olajat öntünk és mehet bele az összes zöldség. Teszünk rá egy teáskanál sót, majd kicsit le pirítjuk őket. 
  4. Amikor a zöldségeket kicsit le pirítottuk hozzá öntjük a bort, majd vissza forraljuk addig, amíg a bor a felére csökken. Ha ez is meg van, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje a zöldségeket. 
  5. Közben borsozzuk és bele tesszük a húsleves kockát, majd puhára főzzük a zöldségeket fedő alatt. 
  6. Ha a zöldségek megfőttek, akkor leturmixoljuk. Ha esetleg a zöldség kicsit fás, akkor ajánlott egy szűrőn átpasszírozni, hogy szép sima legyen a mártásunk, ne maradjanak benne fás szálak. 
  7. Ha ezzel megvagyunk, akkor bele keverjük a húst, a vegán tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselyme, közben ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk. 
  8. Kis lángon, fedő alatt készre főzzük. 
  9. Keverjük meg sűrűn, mert hamar le tud égni, de amikor kevergetjük, ajánlom, hogy húzzuk le a tűzhelyről, mert nagyon "köpköd".
  10. A tetszőlegesen választott tésztát főzzük ki, majd tálaljuk. Díszítésként tehetünk a tetejére néhány kiskanál vegán tejfölt és szórhatunk rá petrezselymet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9416448244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása