Hozzávalók
- margarin a forma kikenéséhez
Tésztához:
- 6 db tojásfehérje
- 180 g porcukor
- 100 g finomliszt
- 150 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 500 ml mandula tej
- 6 db tojássárgája
- 85 g porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tojásokat ketté választom.
Tészta:
- A sütőt előmelegítem 170 fokra.
- A tojás fehérjét habosra verem a porcukorral. (nem kell kemény habot verni)
- Ha szép habos lett, akkor a többi száraz hozzávalót hozzá keverem.
- Egy 23 cm átmérőjű torta formát ki kenünk margarinnal, majd be lisztezzük mindenhol.
- 170 fokon, légkeveréssel 20 percig sütjük.Ha letelt az idő, nézzük meg tű próbával.
Krém:
- Az összes hozzávalót egy edénybe öntöm és csomómentesre keverem.
- Folyamatos keverés mellett puding krémet főzök.
A krémet a megsült tészta tetejére öntöm, és egyenletesen el oszlatom rajta. A tetejére kókuszreszeléket szórunk és hagyjuk kihűlni. Én egy estére hűtőbe tettem, hogy a teteje szépen megdermedjen, így könnyebb szeletelni.