Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Raffaello torta szelet

2021. március 11. - Nikoletta Váradi

 

Hozzávalók

 

  • margarin a forma kikenéséhez
Tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 180 g porcukor
  • 100 g finomliszt
  • 150 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor 
Krémhez:
  • 500 ml mandula tej
  • 6 db tojássárgája 
  • 85 g porcukor 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 

 

Elkészítés

 

A  tojásokat ketté választom. 

Tészta:
  1. A sütőt előmelegítem 170 fokra. 
  2. A tojás fehérjét habosra verem a porcukorral. (nem kell kemény habot verni)  
  3. Ha szép habos lett, akkor a többi száraz hozzávalót hozzá keverem. 
  4. Egy 23 cm átmérőjű torta formát ki kenünk margarinnal, majd be lisztezzük mindenhol. 
  5. 170 fokon, légkeveréssel 20 percig sütjük.Ha letelt az idő, nézzük meg tű próbával. 
Krém:
  1. Az összes hozzávalót egy edénybe öntöm és csomómentesre keverem. 
  2. Folyamatos keverés mellett puding krémet főzök.

A krémet a megsült tészta tetejére öntöm, és egyenletesen el oszlatom rajta. A tetejére kókuszreszeléket szórunk és hagyjuk kihűlni. Én egy estére hűtőbe tettem, hogy a teteje szépen megdermedjen, így könnyebb szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr7216448270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása