Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Narancs lekvár

2021. március 18. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 2 kg narancs 
  • 600 g kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6-8 db szegfűszeg
  • 300 ml víz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 db citrom
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

 

Elkészítés 

  1. A narancsot és a citromot jó alaposan mosd meg.
  2. Ezután 4-5 db narancsot vékonyan hámozz meg krumplihámozóval.
  3. Késsel vágd vékonyra a narancs héját, majd apró kockákra.
  4. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a cukor felét, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat és az őrölt gyömbért, majd néha megkeverve, főzd sziruposra.
  5. Egy éles késsel a megmaradt narancsokat vágd fel, majd szépen vágd le a héját, de vigyáz, a fehér rész ne legyen rajta, mert keserűvé teszi.
  6. A narancs húst érdemes le pépesíteni.
  7. Az elkészült szirupból szedd ki a szegfűszeget, majd öntsd hozzá a narancsot.
  8. Ezután nyomd bele a citromlevet, add hozzá a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd kevergetve főzd körülbelül 30 percig.
  9. A kukoricakeményítőt keverd simára egy kevéske vízzel, és állandó keverés mellett csorgasd a lekvárhoz.
  10. Kézi habverővel dolgozd alaposan össze, majd pár perc alatt főzd sűrűre.
  11. Végül az elkészült lekvárt még forrón merd üvegekbe, jól zárd le, és kicsit állítsd fejre őket.
  12. Majd tedd bele száraz dunsztba.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr716449490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása