Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Bolognai spagetti

2021. június 24. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 1 bolognai spagetti alap
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 db közepes tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj
  • 520 ml víz
  • Só, Bors, Vegeta
  • 2 csapott teáskanál őrölt kömény, oregánó, majoranna, bazsalikom, petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál pirospaprika

 

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olívaolajjal mehet bele a serpenyőbe és kis lángon elkezdjük dinsztelni.
  2. Közben apróra vágjuk a fokhagymát és félre tesszük. Utána apró kockákra vágjuk a paprikát és a hagymához öntjük.
  3. A paradicsomot is apró kockákra vágjuk. A paprika akkor van kész, ha kicsit kezd az edény aljára odakapni.
  4. Bele tesszük a fokhagymát és hagyjuk kicsit össze pirulni, majd mehet bele a hús és fehéredésig pirítjuk.
  5. Ha a húsunk szépen kifehéredett, akkor öntünk alá egy kevés vizet és hozzá adjuk a fűszereket, majd a paradicsomot, alaposan összeforgatjuk és felöntjük a maradék vízzel.
  6. Adjuk hozzá a sót, borsot és a vegetát, de csak keveset mert a bolognai alap is fűszerezett.
  7. Kis lángon fedő alatt 1 órán keresztül főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek és persze néha rákeverünk. Közben a tésztát megfőzzük.
  8. Egy óra leteltével nézzük meg mennyi víz van rajta és ha szükséges akkor főzzünk el belőle, majd jöhet rá az alappor és alaposan össze keverjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr5116570810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása