Hozzávalók
- 1 kg darált hús
- 1 bolognai spagetti alap
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 db közepes tv paprika
- 2 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
- 520 ml víz
- Só, Bors, Vegeta
- 2 csapott teáskanál őrölt kömény, oregánó, majoranna, bazsalikom, petrezselyemzöld
- 2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés
- A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olívaolajjal mehet bele a serpenyőbe és kis lángon elkezdjük dinsztelni.
- Közben apróra vágjuk a fokhagymát és félre tesszük. Utána apró kockákra vágjuk a paprikát és a hagymához öntjük.
- A paradicsomot is apró kockákra vágjuk. A paprika akkor van kész, ha kicsit kezd az edény aljára odakapni.
- Bele tesszük a fokhagymát és hagyjuk kicsit össze pirulni, majd mehet bele a hús és fehéredésig pirítjuk.
- Ha a húsunk szépen kifehéredett, akkor öntünk alá egy kevés vizet és hozzá adjuk a fűszereket, majd a paradicsomot, alaposan összeforgatjuk és felöntjük a maradék vízzel.
- Adjuk hozzá a sót, borsot és a vegetát, de csak keveset mert a bolognai alap is fűszerezett.
- Kis lángon fedő alatt 1 órán keresztül főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek és persze néha rákeverünk. Közben a tésztát megfőzzük.
- Egy óra leteltével nézzük meg mennyi víz van rajta és ha szükséges akkor főzzünk el belőle, majd jöhet rá az alappor és alaposan össze keverjük.