Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Káposztás tészta

2021. június 17. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 2 teáskanál só
  • Ízlés szerint tészta

 

Elkészítés

  1. A káposztának a két külső rétegét levesszük, majd alaposan megmossuk.
  2. Félbevágjuk, majd a felét is felezzük. Ha van aprítógépünk akkor vágjuk kisebb darabokra és tegyünk bele annyit, amit elbír, de figyeljünk ne daráljuk pépesre. Ha nincs akkor marad a reszelő. A torzsáját ne tegyük bele az ételbe!
  3. Hozzátesszük a sót és jó alaposan összekeverjük, majd hagyjuk állni 10 percet.
  4. Ha letelt az idő, akkor vagy tiszta textil pelenkával, vagy kézzel nyomjuk ki a káposzta levét. Minél több levet kinyomunk belőle annál gyorsabban elkészül.
  5. Edénybe teszünk olajat és bele a kinyomott káposztát. Vigyázzunk mert gyorsan le tud égni.
  6. Ha a káposzta nagyon beszívta az oljat, akkor tegyünk még hozzá, de vigyázzunk ne legyen túl olajos.
  7. Közben a tésztát kifőzzük a csomagolásra írtak szerint. Ha kész leszűrjük.
  8. A káposztánk akkor van kész ha szép barna színt kapott és ilyenkor hozzáteszünk egy kevés borsot.
  9. A megfőtt tésztát hozzáöntjük és kicsit így is össze pirítjuk. Nem kell nagyon, csak ameddig a káposzta össze keveredik a tésztával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr5316570488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása