Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 2 teáskanál só
- Ízlés szerint tészta
Elkészítés
- A káposztának a két külső rétegét levesszük, majd alaposan megmossuk.
- Félbevágjuk, majd a felét is felezzük. Ha van aprítógépünk akkor vágjuk kisebb darabokra és tegyünk bele annyit, amit elbír, de figyeljünk ne daráljuk pépesre. Ha nincs akkor marad a reszelő. A torzsáját ne tegyük bele az ételbe!
- Hozzátesszük a sót és jó alaposan összekeverjük, majd hagyjuk állni 10 percet.
- Ha letelt az idő, akkor vagy tiszta textil pelenkával, vagy kézzel nyomjuk ki a káposzta levét. Minél több levet kinyomunk belőle annál gyorsabban elkészül.
- Edénybe teszünk olajat és bele a kinyomott káposztát. Vigyázzunk mert gyorsan le tud égni.
- Ha a káposzta nagyon beszívta az oljat, akkor tegyünk még hozzá, de vigyázzunk ne legyen túl olajos.
- Közben a tésztát kifőzzük a csomagolásra írtak szerint. Ha kész leszűrjük.
- A káposztánk akkor van kész ha szép barna színt kapott és ilyenkor hozzáteszünk egy kevés borsot.
- A megfőtt tésztát hozzáöntjük és kicsit így is össze pirítjuk. Nem kell nagyon, csak ameddig a káposzta össze keveredik a tésztával.