Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Fahéjas csiga

2021. április 08. - Nikoletta Váradi

 

Hozzávalók

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 36 g sütőpor (3 csomag)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 80 g cukor
  • 4 db tojássárgája 
  • 500 ml pörkölt mandulatej 
  • 120 g olvasztott margarin
  • 2 csipet só

Töltelékhez:

  • 160 g olvasztott margarin
  • 8 evőkanál porcukor 
  • 4 evőkanál fahéj 

 

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítem. 
  2. Mivel kisebb adagokkal könnyebb dolgozni (és a robotgép is jobban bírja) először az összes alapanyagnak csak a felét veszem, majd később használom fel a másik felét.
  3. Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd hozzáadom a tojást és az olvasztott margarint (mikróban olvasztottam) és a robotgéppel összedolgoztatom.
  4. Lisztezett szilikonlapra teszem az elkészült tésztát és egyenletesre nyújtom. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túl vékony, de nagyon vastag sem (kb. fél centi).
  5. A töltelék hozzávalóit simára keverem és egyenletesen eloszlatom a kinyújtott tésztán.
  6. A tésztát a szilikonlap segítségével szorosra tekerem.
  7. A tekercs szeleteléséhez kés helyett cérnát, vagy damilt használok (A kés összenyomja a tekercset és nem marad meg a szép kerek forma illetve a töltelék is kijön). Egy darab cérnát a tészta alatt áthúzok, majd a tetején kereszteztem a két szálat és egy határozott mozdulattal meghúzom. Érdemes figyelni, hogy a tészta alját a cérna nem mindig vágja el, ilyenkor késsel kicsit rásegíthetünk.
  8. Egy spatula vagy  szélesebb kés segítségével a csigát átemelem a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  9. 200 fokon, 20-25 percig sütöm, vagy ameddig aranybarna lesz.
  10. Megismétlem a folyamatot a hozzávalók másik felével is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr6616454018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása